Tochitura din organe de porc

de Julie in Porc, 21 Iul 2010 | 39412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  rinichi
  • ficat
  • inima
  • pulpa de porc
  • sare,vegeta,piper,cimbru, boia dulce si iute
  • 4-5  linguri suc de rosii
  • 4-5  catei de usturoi
  • o ceapa
  • o jumatate cana cu vin rosu ,sec
  • o jumatate cana cu supa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura din organe de porc:

Organe si pulpa de porc folosim cate vrem si de care avem preferinta.

Dupa ce am spalat si am lasat sa se scurga bine organele si carnea de porc, le vom toca in cuburi mici.

Intr-o tigaie cu cateva linguri ulei (sau untura )punem ceapa tocata  marunt apoi  carnea si organele. Saram si piperam dupa gust. Lasam la prajit amestecand din cand in cand. Cand s-au inmuiat putin, punem o jumatate de cana cu supa,  sau apa calda, usturoiul pisat, punem capacul si lasam la fiert. Spre sfarsit adaugam vinul,sucul de rosii, boia dulce si iute, cimbru. Mai lasam 5 minute pe foc si gata.

 Langa tochitura-  "... va aburi nesmintit o mamaliga, haiduceasca, vartoasa,
tiparita pe ceaun, mestecata pana la ruptul facaletului de unul care nu osteneste lesne,
 si va spuma subtire intr-o ulcica un vin rosu gros, adevarat sange al pamantului
...."asa cum ne recomanda si Octavian  Stoica!

Si... de ce nu?  peste mamaliga un ou ochi frumusel , presarat cu branza rasa ,din belsug. Alaturi merg foarte bine si niste castraveciori murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura din organe de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Julie 1

22.07.2010, 23:34

Vine,vine! si portia ta ,Tavi!

mena29 1

23.07.2010, 23:08

Julie 1

24.07.2010, 10:09

Mena,am inteles! Acum vine si portia ta!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura a la Motan